tirsdag den 8. april 2014

2012 Philippe Tessier, Cheverny ‘Point du Jour’


Blend af hovedsageligt pinot noir med lidt gamay. Økologisk og ikke-interventionistisk fremstillet, kort lagring på barriques og store fade. Tæt på nul svovl, 12% alkohol, 0,17 g/l restsukker.

Mørk, næsten blålig i i den transparente farve. Rødfrugtig sorbet-kølig frugt af solbær og hindbær, kold lerjord og bio-toner af hud (håndflade (prøv engang)) og lakridspulver.
Metallisk klingende i smagen, hård struktur og meget høj syre, igen smag af usødet bær-is. Lidt lakrids kommer til henne i afslutningen Meget let og også kort, men intens, så længe det varer.

En metallisk, usaltet, usødet fornøjelse - ren og skær saft til puritaneren. Kalder mere på varme dage med masser af charcuterie end analytisk fordybelse. 135 kr. hos Rosforth/Gladvin.

2 kommentarer:

Finare Vinare sagde ...

Älskar Tessiers Cheverny Rouge! Inte minst priset...

Piu Rosso sagde ...

Hey FV
ja det er virkelig saftigt, syrligt og godt!;)
Rosforth har rigtig meget godt - har I været på safari under Knippelsbro?
VH Niels