fredag den 7. januar 2011

2008 Spadaio e Piecorto, Chianti Classico

Chianti Classico på 95% Sangiovese og 5% Canaiolo lagret 15 måneder på franske tonneaux (500-700 liters fade).
Semi-transperant rødbedeagtig farve. At man allerede på proppen kan dufte at den her sangiovese fra 2008 ikke behøver at blive luftet sønderligt siger meget om stilen: Kort maceration og mikrooxidering på tank og fade: Klar til pop-n-pour anytime, anywhere. Moderne stil med andre ord, og selvom jeg personligt måske ikke lyder top-entusiastisk er det nok alligevel primært i denne stil, man finder de vine, som har genrejst Chianti Classico med gode vine fra fx. Querciabella, Fonterutoli, Fontodi, Badia e Coltibuono og mange flere.

Diskret næse, som ikke giver meget fra sig, men som har de klassike sure kirsebær, lidt mørkere bløde bær i baggrunden og en god dosis sort læder sammen med integrerede, søde fadtoner af ristede nødder og farin.
I munden er der gode, sure kirsebær og salt frugtsuppe sammen med diskret surdej og kvasagtig æblestilk. Tanninerne peaker kort i udmærket finish med den kvasede syre tilbage i eftersmagen. Strukturen er generelt noget slap, men der er ok balance mellem sure, søde og grønne elementer og god fadhåndtering.

Det er en fin og letdrikkelig Chianti i mellemfyldig krop, som også lige klarer lidt mere seriøse retter. Men vi når ikke op på niveau med de store navne i denne stilart. Frugten savner dybde og især koncentration, og indtrykket er overordnet en behagelig og poleret Chianti Classico, som dog bestemt ikke er noget særligt. Hvor i alverden kommer de tre Gambero Rosso-glas fra?
 
85 

Ingen kommentarer: