søndag den 5. december 2010

2006 Tenuta Serradenari, Barbera d'Alba Superiore

Jeg smagte Serradenaris Barolo 05 for nylig og var temmelig begejstret. Det er et forholdsvis nyt, lille hus som producerer klassiske alba-vine fra godt 5 ha med den berømte Roberto Cipressi som vinmager. A Vinstouw har fået importen af Serradenari, og det kan godt vise sig at være lidt af et scoop. Jeg tester Serradenaris portefølje her på bloggen i løbet af den næste uges tid.

Serradenaris Barbera d'Alba Superiore er mørk rubinrød i farven. Kraftig næse, som stadig virker ung og utæmmet. Megaklassisk Barbera med sorte kirsebær, lakrids, sort gummi og muld sammen med fine undertoner af lavendel, tørret kød, mynte, enebærrøg, vaniliesukker og kraftige bittertoner af kvas og peberfrugt. Skøn at dufte til, men faktisk endnu bedre i smagen: Fyldig og præcis frugtintensitet - koncentreret men elegant i sin ret imponerende balance mellem bærfrugt og den karakteristiske barbera-syre, som er på fuld power her. Meget flotte kirsebær og blåbær og et væld af lakridstyper - pulver-, panda- og saltlakrids - i finishen. Syren strammer rigtig godt til og komplimenteres af en fin lille vaniliesødme og den komplekse lakrids. Barberadruen er meget syrerig og tanninfattig, og det sidste gør, at jeg ofte finder alkoholen en anelse blotlagt i bagkanten. Det gælder også her i Seradenaris udgave, uden at det dog skubber til balancen.

Klassisk og arketypisk Barbera, hvor druen går klokkerent igennem. Seriøs superiore-stil med stor frugtfylde og let, perfekt integreret fadpræg (lagrer et år på store fade). Druens skarpe friskhed og saftige karakter er intakt og det er en skøn madvin - glimrende til både (kraftige) pastaretter og rødt kød. 75 kr. v/6 hos A Vinstouw er en rigtig god pris. 
88

Ingen kommentarer: