onsdag den 22. september 2010

2004 Giacomo Ascheri, Barolo Sorano


Cantine Giacomo Ascheri ligger i byen Bra lige nordvest for Barolozonen. Her producerer Ascheri rødvin fra to ejendomme indenfor zonen - i Serralunga d'Alba og Verduno. Det er altså er egne druer som vinificeres og de aftappes seperat. Fra Serralunga producerer Ascheri to baroloer fra Sorano-marken: Topvinen Sorano Coste & Bricco fra knap 1 ha og og så Sorano fra 4 ha. Sorano macererer i hele 40 dage og lagrer 28 mdr. på botti af slovensk eg, hvoraf 15% er nye.
Rubinrød og gennemsigtig farve. Virker helt ung i glasset. Meget afdæmpet næse i mørk, lukket stil med lakrids og tjære upfront ledsaget af mandelessens, læder, tobak og sort gummi fra fadet. Langsomt pibler frugten frem i form af roser, syrlige bær, jordbær og lidt syntetisk slik (jenka-tyggegumi). Frisk og ren frugt under det mørke lag af tobak-læder-lakrids-tjære.
Kraftig i munden lige fra start, her er der ingen betænkningstid! Smagen er intens og saftig med spids og heftig syre og pulvertanniner som hurtigt fader ind og tager rigtig hårdt fat i finishen. Masser af roser og læder i smagen som hænger godt ved henover tanningærdet; tungekanterne husker den ribsagtige syre længe.
Ærkeklassisk Barolo som lukker langsomt op og i smagen har godt fat med den helt typiske intense syre og hårde tannin. Minder i stilen om Produttori del Barbaresco, men er mere rå. Det er klart en vin som stadig er på vej og som er endnu bedre om et par år og fremefter.
 
91 

Ingen kommentarer: