søndag den 7. februar 2010

2003 La Basia, Martì Garda Classico Superiore


Gardasøen har Lombardiet på den vestlige side og Veneto på den østlige. Garda DOC er fælles for de to regioner med classico-tilføjelsen på den vestlige lombardiske side. Og det er her vi er nu. La Basia er en lille producent med kun 4 ha marker med primært Groppello, som er i sit es på denne egn. Superioren her er lavet på 50% Groppello og resten delt mellem Barbera, Sangiovese, Marzemino. Vinen ligger på botti i 10 mdr. og flaske et halvt år. Den er lys rubinrød med en svag modning mod rav og en flot viskositet i strukturen. Duften lukker op over en times tid og har parfumerede lyse kirsebær, blåbær, lakrids og tjære. Noget lukket og enkel men egentlig ret fin med de kølige/mineralske bær- og lakridstoner. I munden har vinen mere dybde og er saftig med ret koncentrerede, syrlige kirsebær, lakrids og lidt ristet brød i en let bitter finale med tanniner som lige fornemmes og bærsødme som kontrasterer det bitre. Ok længde på eftersmagen. Det er en mediumfyldig vin i en genre der nok skal drikkes yngre, men den er let drikkelig, ærkeitaliensk og glimrende til mad. Der er en finesse over lakrids-tjæren og de saftige bær, som vækker bægeret efter et glas mere. 
84 

Ingen kommentarer: